Om ... - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Om ...

Lystfiskeri

Det er mit indtryk, at de fleste mænd der skriver om lystfiskeri, er startet som små drenge, der blev hevet med af deres far eller onkel eller voksede op med kammerater ved en idyllisk fjord eller en slyngende å, hvor skaller og aborrer stod i kø for at hugge på ormekroge monteret med murersnor på skæve bambusstænger. Siden har de ikke været til at stoppe, og deres fangstlister er lange som Gudenåen.
Sådan forholder det sig bestemt ikke med undertegnede.
En tåget erindring om en skalle i Tuebæk å på en ferie hos en faster i Præstø samt et par små torsk i Stavns Fjord på Samsø i studietiden er de eneste lystfiskererfaringer hos denne københavnerdreng, som først i en meget moden alder, langt fra hovedstaden og med gode venners hjælp opdagede, hvad han var gået glip af.

Sandt at sige var det ideen om en hobby med indbygget frisk luft, som kunne bidrage til at udfylde efterlønnens arbejdsfri tomrum, der satte gang i sagerne. Den egentlige anledning var en invitation til en fire dages fisketur til Øland sammen med tre gode venner – alle lystfiskere. På denne tur fangede jeg min første gedde og var pavestolt. I øvrigt blev turen den første i en række af årligt tilbagevendende fisketure til forskellige lokaliteter – overvejende i Sydsverige.
Sammen har vi praktiseret mange forskellige former for fiskeri. Vi har været efter torsk og sild i Øresund, makreller i Kattegat, regnbuer i P&T-søer i Danmark og Sverige, laks i Mörrum og Lagan samt senest Skjern å, både med spin og flue. Og når man bor ti minutters kørsel fra Isefjorden med pragtfuldt havørredvand, så er det svært ikke at blive – nå ja: ”hooked”.
Jeg har dog
et problem: Grej. Jeg er uhjælpeligt fascineret af godt grej, og med alle de former for fiskeri der findes, er der nok at gå til. Er det en mani, en passion, en last, en lidenskab? Jeg undskylder mig (og familien) med, at der ikke er noget som godt værktøj, og selv om det ikke er en nødvendighed, så vil det helt sikkert forøge chancerne eller forhøje nydelsen af fiskeriet. Det er i hvert fald skønt, og vil blive afspejlet på dette site.

Jeg køber også bøger om emnet. Som fhv. bibliotekar elsker jeg smukke bøger, og bøger om lystfiskeri er ofte meget smukke! - lidt lige som kogebøger.
På det seneste er jeg også begyndt at binde mine egne fluer. Det ville jeg aldrig have troet, men jeg burde vel efterhånden være blevet klogere.

"There is a thin line between fishing and simply standing by a river in the rain."

Tilbage til indhold