2019 - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

2019

Fuglene > Årets gang

Så blev det nytår igen, og jeg blev da lidt chokeret over at konstatere, hvor længe kapitlet om Fuglene er blevet forsømt! Ganske vist har der været mange andre projekter - ikke mindst omkring min nyfundne interesse for modeltog - men alligevel. Sandt at sige har det også været lidt småt med diversiteten omkring foderbrættet. Har det mon noget at gøre med meldingerne om en generel nedgang i antallet af småfugle? - som igen synes at skyldes nedgang i antallet af insekter? - som igen skyldes generel nedgang i biodiversitet? Jeg håber det ikke, men kan dog konstatere, at vi næsten udelukkende ser skovspurv, musvit og blåmejse i haven. Ja, og så solsort og ringdue, samt kragefugle. Der bor rødhals og gærdesmutte i hækkene, men meget vildere bliver det ikke for tiden.
Nå, den direkte anledning til opdateringen er en lille video, som det lykkedes at nappe, mens en ung spurvehøg spiste frokost lige uden for vinduet. Et højt bank, da solsorten forsøgte at at flygte direkte gennem thermoruden, vakte min nysgerrighed, og jeg fandt kameraet frem, mens spurvehøgen fik anbragt måltidet på ryggen. Den øverste del af fødekæden er stadig intakt.
Efterår - og familieforøgelse hos duerne.
Ringduerne er i gang hele tiden! Vi ser det - og hører det! - men vi ser ikke så ofte resultatet af anstrengelserne. Men så...
Det er blevet sidste halvdel af oktober, bladene gør det, de gør om efteråret: gulner og falder. Det er et prægtigt farveskue, og midt i det hele mødte jeg så denne lille/halvstore fyr, som spankulerede rundt i det klippemodne græs. Jeg besluttede at holde lidt øje, og dagen efter sad der min tro to unger oppe i birketræet. Den til venstre ser lidt mere voksen ud, men at de stadig kun er i konfirmationsalderen, kan ingen af dem løbe fra...!
Dog, udviklingen flyver bogstaveligt talt afsted - se blot her!
Tilbage til indhold