2012 - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

2012

Fuglene > Årets gang

April, 2012. Her gik man så lige og troede, at der i år ikke ville være Solsort, som byggede rede på matriklen. Intet kunne være mere forkert. På nordsiden af naboens garage har vi et åbent skur, hvor vi opbevarer briketter til brændeovnen og hvad der ellers lige skal stuves af vejen, fx. en cykel, dele af min kajak(!), en havegrill o.lign. Samt mit gode letvægts-stillads, som skulle i brug nu - eller det troede jeg, for her var Solsorten så flyttet ind i en stor blød rede af mos fra plænen. Den er ikke særlig nervøs ved min kommen og gåen, men der holdes skarpt øje.
Ud over forventningen om en ny generation af S
olsorteunger, som snart vil vække os urimeligt tidligt med deres umættelige krav om konstant fodring, så har forældrene forsynet mig med en glimrende undskyldning for at udsætte det planlagte malerarbejde på huset! Tak for det.

... men ikke ret længe. En kat (formentlig) kom forbi og rev reden med de to unger ned. Det overlevede de ikke, og Solsorteparret må nu begynde forfra et andet sted, som forhåbentlig er mere utilgængeligt. Naturen tager ikke hensyn: Hvis dit projekt ikke er sikkert, så koster det.

Januar/Februar, 2012. Så blev det pludselig koldt og tørt. Efter plusgrader hele vejen gennem jul og nytår, fik vi østenvind og sibirisk kulde.
Vi havde fodret hele tiden, så aktiviteten ved foderautomaterne (og S
purvehøgens raids) ændrede sig ikke meget. Der er dog blevet anledning til at forsøge med en ring til fedtkugler - man kan tage nettene af, så mejserne ikke hænger fast i maskerne. Ind til videre er det dog kun Blåmejserne, der synes at have fattet interesse for det nye stativ.
Et pludseligt besøg af S
tillids - 4 stk. - sendte en overgang kameraet på hårdt arbejde. Der er to her til højre og et nyt billede på gæstelisten.

Tilbage til indhold