Biler & busser - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Biler & busser

Modeltog > Rullende Materiel

Busser - i flertal - er måske nok at tage munden lidt for fuld. Men HELJAN er nedkommet med en rød DSB-bus, hvis forbillede er fra starten af tresserne.
Jeg kørte ofte fra Valby som dreng med linje 121 til Køge, hvor min farmor boede, så denne model er modtaget med glæde. På min model afsløres det endvidere, at Lindkøbing ligger på Sjælland.

Her er så bussen - rutebilen, som jeg har lært det hedder i provinsen. For resten hed det også "DSB rutebiler", måske fordi det meste af Danmark rent faktisk er provinsen.
Karosseriet blev bygget på Aabenraa Karosserifabrik, og de lærde strides i skrivende stund om antal og facon på vinduer, hvorvidt stafferingen på siden skal have et knæk. Om modeller uden nummerkasse på taget kørte på netop den rute etc. Det er fint nok; thi vi vil gerne have korrekte informationer, men nittetælleri kan måske tage overhånd og blokere for den umiddelbare glæde ved nu at kunne sætte endnu et godt minde fra barndommen på anlægget. Jeg synes, det er en flot bus - undskyld: rutebil - omend prisen er lidt pebret.
Gad vide, om det er chaufføren, der snupper en pølse, inden turen går tilbage til Skælskør?

Tilbage til indhold