Om ... - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Om ...

Haven

Da vi overtog vores hus i 2004, var et af de første "behov" der meldte sig, anskaffelsen af et drivhus. Jeg havde før haft et og havde haft stor glæde af det, og Fruen var helt med på ideen.
Der er blevet afprøvet mange planter i vores lille drivhus siden – lige fra tomater, agurker og chili til auberginer, ananaskirsebær og butterbeans. Efterhånden har vi begrænset os til en to-tre tomatsorter og en enkelt agurk. Det er til at overse, og vi ved, hvordan de skal have det, så det kikser sjældent (forudsat naturligvis, at vejret arter sig).
På friland er der bygget højbede, som først og fremmest er skånsomme for ryggen – gravning fx – og som desuden er nemme at passe. Snittebønner, sukkerærter og asparges er fast inventar sammen med et par squashplanter – specielt en kuglerund sort fra Argentina, Zapallitos, som Fruen har et familiemæssigt forhold til.
Dertil kommer spiselige blomster, hvidløg samt naturligvis purløg, persille og dild. I skrivende stund er Fruen ved at fremdrive kålplanter i sære farver, som skal være årets tema. Til den ende – eller for at prøve at afværge de værste angreb fra kålædende insekter – er der opsat beskyttelsesnet i en del af bedene (på billederne man se hvordan). Måske er vi så heldige, at kvarterets katte også kan holdes fra at benytte vore højbede som kattebakke!
Så der sker hele tiden noget, og det hele foregår i hyggelig konkurrence med naboen, som også giver sig af med at drive en spiselig have.

Tilbage til indhold