Forår 2014 - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Forår 2014

Haven

Vi skulle hen til midten af maj, før vi turde slippe de nye planter løs i haven.
Men så er det også gået stærkt.
Belært af de kedelige erfaringer fra sidste år med Fruens kåleksperiment, har vi begrænset udbudet til lidt grønkål.
Sneglene tog godt for sig af retterne og nedbarberede såvel kålplanter som salatspirer. Noget måtte gøre, og der blev overvejet mange muligheder i form af afskærmninger, indkøb af ænder, udlægning af minebælte etc. Vi endte med en løsning, som er enkel og samtidig (urimelig) venlig over for de ubudne gæster: Elektrisk hegn!
Et flettet plastbånd med indvævede metaltråde fastgøres rundt om hele højbedskassen og tilsluttes en lille dåse med et ni-volts batteri, som afgiver en impuls, der skræmmer sneglene væk, når de forsøger at krybe hen over båndet. Sneglene vender simpelthen om og går igen! OG DET VIRKER!
På billedet herunder ses batteriboksen, og ude til højre ses slim efter en snegl, der ikke vidste bedre. Bemærk sporet til venstre, som viser, at den er vendt om. Oven for båndet er der intet spor efter sneglen.

Sneglehegnet kan erhverves hos SkovTrup ApS i Hobro.
Det får vi ikke noget for at fortælle, men når nu man for en gangs skyld møder et produkt, der virker, hvorfor så ikke udbrede kendskabet til det?

Det bedste bevis for hegnets effektivitet er dog planternes tilstand. Salat og grønkål trives fint.

Nu vi er i gang med at skræmme dyrene ud af villahaverne: Vi har i flere år været plaget af kvarterets katte som benytter vores højbede som kattebakke. Det er ikke morsomt at luge i et bed og så stå med en stinkende kattelort i hånden! Flere ting er blevet forsøgt, men vi endte endnu en gang med lidt elektronik, der virker: Catstop! En plastdims med bevægelsessensor, som sættes i et hjørne af bedet. Katten kommer, Catstop bemærker det (også i mørke), udsender en meget højfrekvent tone, som katten ikke kan lide og katten går sin vej med uforrettet sag. DET VIRKER OGSÅ!

Du finder Catstop hér.

Men havelivet er jo andet og mere end spiselige urter. Vi plantede for en del år siden en træ-pæon, som ikke rigtig har vidst, hvad den ville. Bedet, den står i, er lidt magert, og først nu har den besluttet, at vores forhold skal vare ved. Men så er den også gået "all in", som det vist hedder i poker.

Tilbage til indhold