Bygninger - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Bygninger

Modeltog
HELJAN Butikcenter
Der er næppe mange danske modeltogbaner, som ikke har en håndfuld - eller to - af HELJANS huse placeret for at give den rette danske stemning på anlægget. Op gennem tresserne, ja vel helt frem til årtusindskiftet, var firmaet på nordfyn den eneste mulighed, hvis man ville køre dansk.
Der er blevet sagt og skrevet meget om HELJANS husmodeller - specielt om deres størrelse - og det emne vil jeg lade ligge her. En lidt mere finurlig omstændighed er, at mange af husene har et virkeligt forlæg: H.C.Andersens hus i Odense, Ebeltoft rådhus, Holme Olstrup station, for blot at nævne et par stykker. Man kan også få et indtryk af tressernes byggeskik gennem små - og store - enfamiliehuse. Særligt et byggeri har jeg et godt øje til: Det lille butikstorv, som er et tidstypisk byggeri før de store supermarkeder og indkøbscentre. Originalen ligger på Gl.Køge Landevej, Brøndby Strand og huser i dag en fiskehandler, en cykelforretning, et pizzeria og en klinik for fysioterapi. Særdeles velholdt. På det andet hjørne ligger en stor Lidl!!
Modellen er skrumpet lidt og der er foretaget bygningsmæssige modifikationer. Men helhedsindtrykket er bevaret, og BRUGSEN er rykket ind i min udgave.
Tilbage til indhold