Lind's Blog - Lind's hjemmeside - The Valley

Gå til indhold

Stop al handel med elfenben.

Lind's hjemmeside - The Valley
Offentliggjort af i Wild Life · 14 januar 2013
Tags: elefanterkrybskytteri

Andetsteds på dette site kan man læse om det store arbejde, der udføres blandt forældreløse elefanter i Kenya af The David Sheldrick Wildlife Trust. Desværre drejer hjælpen sig ikke alene til nuttede elefantunger, der er kommet bort fra deres mor og er faldet i et vandhul, men ofte om dybt traumatiserede unger, som har været vidner til, at deres mødre og søskende er blevet brutalt nedslagtet af krybskytter med moderne automatvåbe. Senest skete det i løbet af den første weekend i 2013, hvor en hel familie på 12 dyr blev mejet ned og deres stødtænder hugget fri med økser. Endnu en gang har klodens højeststående væsen udvist eksempel på den laveste moral, udsprunget af grådighed, pyntesyge og overtro.
Organisationen CITES - the Convention on International Trade in Endangered Species - skal diskutere problemet senere på året, men der er ingen tvivl om, at der kun er to veje til at redde klodens største landpattedyr: et totalt forbud mod handel med elfenben samt øgede ressourcer til overvågning af fx Kenyas nationalparker og bekæmpelse af krybskytterne.
Vi ved, at halvdelen af det samlede illegale marked ligger i Kina, hvor voksende velstand har tredoblet efterspørgslen (og priserne!) på elfenben det seneste år.
Vi truer elefanten - både i Afrika og i Asien - på to fronter: stadig voksende folketal, hvor behovet for græsning til tamkvæg kommer på tværs af elefanternes naturlige levesteder og ikke mindst deres vandringsruter, samt organiseret krybskytteri.
Vi bestemmer selv, om disse prægtige dyr skal være en del af klodens fauna om et par generationer.Ingen kommentarer

Tilbage til indhold